Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
woda 1/2 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
sos
pomidory 2-3 szt
ketchup pikantny 2 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Sos można wzbogacić śmietaną oraz posiekanym koperkiem .

Przepis i sposób przygotowania na: WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodajemy sól i pieprz , bułkę tartą oraz wlewamy wodę .Wyrabiamy .
Krok 1 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto
2
Formujemy okrągłe kotlety.
Krok 2 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto
3
Kotlety panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej , kładziemy kotlety.
Krok 4 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto
5
Smażymy na rumiano , przekręcamy na druga stronę .
Krok 5 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto
6
Usmażone medaliony przekładamy do rondelka .
Krok 6 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto
7
Sos : myjemy pomidory , sparzamy wrzątkiem , obieramy ze skóry i miksujemy . Dodajemy resztę składników .
Krok 7 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto
8
Sosem zalewamy kotlety .
Krok 8 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto
9
Podgrzewamy 5-6 minut pod przykryciem .
Krok 9 - WIEPRZOWE MEDALIONY Z POMIDOROWYM SOSEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwa27 27.05.2014 20:43
zjadła bym mmmm
wirtualnykucharz 27.05.2014 18:20
Takie medaliony są bardzo dobre na obiad.
Czyki 27.05.2014 17:53
Takie medaliony bardzo chętnie spróbuję :):)
marcia7 27.05.2014 17:44
ciekawy kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak