wieniec z kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • por

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • mięso mielone

    250 g
  • bulion warzywny

    1 l
  • jajka

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • owoc jałowca

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę gotuj 10minut w posolonym wrzątku.Wyjmij,wydrąż wyjęty środek,pokrój na kawałki i podsmaż na masle.Oczyść warzywa.Cebulę i czosnek posiekaj,zeszklij na oleju.Por pokrój w plasterki.Marchew,seler i pietruszkę grubo zetrzyj.Pokrojone warzywa dodaj do cebuli z czosnkiem,duś 5minut.Podlej 3łyżkami bulionu,połącz z rozdrobnioną kapustą.Przestudź i dodaj mięso i jajka.Dopraw i wyrób.Farszem napełnij wydrążoną kapustę.Obwiąż nitką.Pozostały bulion zagotuj włóż wieniec i duś 45minut.Podawaj z ryżem.Smacznego!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat