Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieniec z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
masło 2 łyżki
cebula 2 szt
marchewka 1 szt
ząbki czosnku 4 szt
por 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 szt
sól i pieprz do smaku
mięso mielone 250 g
bulion warzywny 1 l
jajko 2 szt
olej 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: wieniec z kapusty

Kapustę gotuj 10minut w posolonym wrzątku.Wyjmij,wydrąż wyjęty środek,pokrój na kawałki i podsmaż na masle.Oczyść warzywa.Cebulę i czosnek posiekaj,zeszklij na oleju.Por pokrój w plasterki.Marchew,seler i pietruszkę grubo zetrzyj.Pokrojone warzywa dodaj do cebuli z czosnkiem,duś 5minut.Podlej 3łyżkami bulionu,połącz z rozdrobnioną kapustą.Przestudź i dodaj mięso i jajka.Dopraw i wyrób.Farszem napełnij wydrążoną kapustę.Obwiąż nitką.Pozostały bulion zagotuj włóż wieniec i duś 45minut.Podawaj z ryżem.Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak