Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieniec ryżowy ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 30 dkg
gotowane śliwki
woda 3 szklanki
utarta skórka z cytryny
sól
mleko 1/2 l
cukier 3 dkg
masło 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: wieniec ryżowy ze śliwkami

zagotowuję wodę , dodaję sól, wsypuję ryż ze skórką cytrynowa. Dodaję mleko i cukier i gotuję ryż, aż będzie miękki. Dodaję masło i mieszam. Do formy w kształcie wieńca , opłukanej w wodzie, nakładam ryż. Pozostawiam do ostygnięcia. Obracam talerz i wykładam ryż na talerz. wieniec napełniam gotowanymi śliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 05.09.2012 14:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak