Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

wieniec ryżowy ze śliwkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż
30 dkg
gotowane śliwki
woda
3 szklanki
utarta skórka z cytryny
sól
Sklep Prymat
mleko
1/2 l
cukier
3 dkg
masło
3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: wieniec ryżowy ze śliwkami

zagotowuję wodę , dodaję sól, wsypuję ryż ze skórką cytrynowa. Dodaję mleko i cukier i gotuję ryż, aż będzie miękki. Dodaję masło i mieszam. Do formy w kształcie wieńca , opłukanej w wodzie, nakładam ryż. Pozostawiam do ostygnięcia. Obracam talerz i wykładam ryż na talerz. wieniec napełniam gotowanymi śliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 05.09.2012 14:33
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak