Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieloziarnisty chleb

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
mąka pełnoziarnista 200 g
siemię lniane 3 łyżki
słonecznik łuskany 4 łyżki
otręby żytnie 1/2 szkl
sezam 2 łyżki
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
drożdże 3 dag
woda 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: wieloziarnisty chleb

drożdże rozprowadzić z jedną łyżką cukru.Do naczynia przesiać obie mąki.Dodać siemię lniane,sezam,otręby,słonecznik.Dodać sól,rozpuszczone drożdże,i wodę.Całość wymieszać.Naczynie przykryć folią i odstawić na ok 25min.Po tym czasie wyrośnięte ciasto jeszcze raz wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić jeszcze na ok 10min aby lekko podrosło.Nagrzać piekarnik do 230st i do nagrzanego wstawić chleb na ok 1 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 15.01.2017 11:36
pyszny domowy chlebek, taki najlepszy
Krzysztof15 25.11.2016 08:48
pyszne pieczywko
Ela15 09.09.2016 14:26
pyszny chleb
Renata9 31.10.2015 15:33
Domowy chlebuś zawsze jest najlepszy :-)
adelajda 31.10.2015 11:57
Pyszny domowy chlebek :)
Marta1986 31.10.2015 11:32
bardzo smaczne
joannaa24 31.10.2015 11:21
Domowy najlepszy ;)
Futka 31.10.2015 07:18
Przepyszny i zdrowy chlebek :)
Franciszek 31.10.2015 00:32
dobry swojski
Bernadeta1 30.10.2015 18:55
Takie domowe pieczywo z masełkiem, pyszności
kriko 30.10.2015 18:31
super pieczywko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak