Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna typ 650
600 g -
mąka krupczatka
300 g -
mąka orkiszowa typ 2000
100 g -
płatki owsiane
2 łyżki -
ziarna amarantusa
2 łyżki -
pistacje
50 g -
żurawina suszona
100 g -
słonecznik łuskany
100 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżka -
miód spadziowy
1 łyżka -
drożdże świeże
42 g -
woda letnia
1 litr
Przepis i sposób przygotowania Wielomączny chlebek na drożdżach z bakaliami
Kroki postępowania











Bardzo dobry chlebek z dodatkiem bakalii i nie tylko. Polecam go na śniadanie z nabiałem lub domowym dżemem.![]()
Komentarze (0)