Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocny Żurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
ziemniaki 4 sztuki
kostka rosołowa 2 kostki
kiełbasa śląska 2 pętelki
żurek 1 opakowanie
śmietana 0,5 szklanki
przyprawy 1 do smaku

Porada

Możemy podawać również żurek w wydrążonym pieczywie, jest wówczas więcej roboty, ale efekt wspaniały.

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny Żurek

Krok 1:
Do dużego garnka wlewamy wodę, dajemy kostki rosołowe i gotujemy.

Krok 2:
Ziemniaki obieramy i siekamy w kostkę. Wrzucamy do gotującego się rosołu.

Krok 3:
Kiełbasę siekamy w kostkę, wrzucamy do rondelka i podsmażamy na smalcu i dajemy do zupy.

Krok 4:
Śmietanę mieszamy z opakowaniem żurku i zaprawiamy zupę.

Krok 5.:
Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy w ćwiartki i dajemy zupy. Na koniec doprawiamy naszą zupę przyprawami i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak