Wielkanocny barszcz biały

Wielkanocny barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litra
  • kość wieprzowa

    1 kawałek
  • marchewka

    pół sztuki
  • Barszcz biały

    1 butelka
  • natka pietruszki

  • biała kiełbasa

    5 kawałków
  • jajka

    5 sztuk
  • cebula

    1/3 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    1 ząbek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wody dać kość, pokrojoną drobno cebulkę, i pokrojoną w kwadraciki marchewkę. Dodać żabek czosnku. Pogotować chwilę. Dodać białą kiełbasę. Dalej gotować. Dodać barszcz z butelki. Przyprawić. Nadal gotować. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane pozbawić skorupki. Pokroić na pół. Dać na talerz. Zalać barszczem. Posypać natką pietruszki. Pilnować aby na każdym talerzu znalazły się dwie połówki jajka i jedna kiełbasa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

09.08.2012 20:32
pycha nie tylko na Wielkonoc

zuzanna_z

03.08.2012 12:27
mój ulubiony

Janek

30.07.2012 12:46
o tak ulubiony

Jodaj

20.04.2012 16:20
pyszny :)

Iiiiii

19.04.2012 10:06
pyszne

Kate131

14.04.2012 12:26
lubię

Justyna87

13.04.2012 20:49
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat