Wielkanocny barszcz biały

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litra
  • kość wieprzowa

    1 kawałek
  • marchewka

    pół sztuki
  • Barszcz biały

    1 butelka
  • natka pietruszki

  • biała kiełbasa

    5 kawałków
  • jajko

    5 sztuk
  • cebula

    1/3 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    1 ząbek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wody dać kość, pokrojoną drobno cebulkę, i pokrojoną w kwadraciki marchewkę. Dodać żabek czosnku. Pogotować chwilę. Dodać białą kiełbasę. Dalej gotować. Dodać barszcz z butelki. Przyprawić. Nadal gotować. Jajka ugotować na twardo. Ugotowane pozbawić skorupki. Pokroić na pół. Dać na talerz. Zalać barszczem. Posypać natką pietruszki. Pilnować aby na każdym talerzu znalazły się dwie połówki jajka i jedna kiełbasa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 09.08.2012 20:32
pycha nie tylko na Wielkonoc
zuzanna_z 03.08.2012 12:27
mój ulubiony
Janek 30.07.2012 12:46
o tak ulubiony
Jodaj 20.04.2012 16:20
pyszny :)
Iiiiii 19.04.2012 10:06
pyszne
Kate131 14.04.2012 12:26
lubię
Justyna87 13.04.2012 20:49
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat