Wielkanocne roladki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chrzan

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • pietruszka drobno posiekana

    do smaku
  • twaróg

    6 (3-krotnie mielony)
  • indyk

    5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan połączyć z twarogiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i Vegetą oraz dodać drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko razem dobrze połączyć i schłodzić. Na jeden brzeg szynki nałożyć farszu i zwijać jak roladki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 22.01.2015 13:31
smaczny farsz
PaniMISIOWA 10.10.2012 20:14
są pyszne!
Anna146 25.07.2011 07:16
robię podobne, tylko jeszcze zalewam galaretą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat