Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser żółty
10 plaster ( edamski ) -
jajko ugotowane na twardo
7 szt -
natka pietruszki
2 łyżki posiekanej -
polędwica wieprzowa
10 plastrów wędzonej surowej -
kabanos
10 kawałków -
sól
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
wasabi
1/2 łyżeczki -
majonez
1 łyżka
Sposób przygotowania
Dodać posiekaną natkę, oraz wasabi, majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać wszystko i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć.
Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa.
Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni.
Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się