Wielkanocne cannelloni Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    10 plaster ( edamski )
  • jajko ugotowane na twardo

    7 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
  • polędwica wieprzowa

    10 plastrów wędzonej surowej
  • kabanos

    10 kawałków
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • wasabi

    1/2 łyżeczki
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać i pokroić w kostkę ( można użyć siatki do krojenia ).
Dodać posiekaną natkę, oraz wasabi, majonez i przyprawy do smaku.
Wymieszać wszystko i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.
Na desce położyć plaster sera, na niego plaster polędwicy, w razie potrzeby przyciąć.
Na polędwicy rozsmarować porcję masy jajecznej i na jednym brzegu ułożyć kabanosa.
Zwinąć w roladkę i tak powstanie nasze cannelloni.
Takie cannelloni można przechowywać do dwóch dni w lodówce.



Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat