Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

wielkanocna galareta

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
1,5-2 kilogram
Żelatyna wieprzowa Prymat
50 gram
Sklep Prymat
marchewka
3 sztuki
pietruszka
2 sztuki
seler korzeniowy
1/2 sztuki
nóżki wieprzowe
1,5-2 kilogramów
Ziele angielskie całe Prymat
5 sztuki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
ząbki czosnku
4-5 sztuk
koperek
3 łyżeczki
Sklep Prymat
sól do smaku
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wielkanocna galareta

Nóżki wieprzowe zalać wodą i gotować na małym ogniu około 2 godzin aż będą miękkie i dodać kurczaka oraz obraną włoszczyznę ,ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz i rozmiażdżony czosnek .Gotować aż mięso będzie od chodzić od kości.
Wyjąć mięso i włoszczyznę i pozostawić do wystygnięcia .mięso obrać i pokroić w kostkę,tak samo marchewkę pokroić . Do miseczek lub do foremek sylikonowych : na spód układamy pokrojoną w kostkę marchewkę i posypujemy koperkiem później wykładamy mięso .Podgrzewamy wywar i dodajemy żelatynę dobrze mieszamy żeby żelatyna się rozpuściła i zalewamy mięso .Czekamy aż galareta zastygnie .Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.03.2017 19:28
Ładnie wygląda.
agaK. 18.03.2017 18:50
Fajna wersja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak