Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna babka waniliowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna babka waniliowa

Żółtka ucieramy z oba cukrami na krem, dodajemy miękkie masło i miksujemy do połączenia się składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i budyniem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy maślanej dodajemy ubite białka, mąkę z budyniem i delikatnie mieszamy ciasto. Do wysmarowanej masłem formy przekładamy ciasto. Pieczemy około 40 minut w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 11.04.2013 11:50
robiłam taką na święta :)
KasiaK90 11.04.2013 10:33
pyszna babeczka ;)
Pyszota 11.04.2013 10:31
pyszna babka
bogusia19 11.04.2013 10:29
dostojnie się prezentuje
Gracer 11.04.2013 10:28
bardzo smakowicie wygląda tak waniliowo :)
dodi 11.04.2013 10:15
mniam, mniam
sunnymood 11.04.2013 10:12
oj jaka smakowita:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak