Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wielka kluska z chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kromki z mąki z pełnego przemi 6 sztuk
mleko 1 szklanka
bułka
cebula
ząbek czosnku
jajko
natka pietruszki
pieczarki posiekane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wielka kluska z chleba

chleb moczę w mleku, przepuszczam przez maszynkę do mięsa razem z grzybami. Mieszam pokrojoną bułkę z jajkiem, posiekaną cebulą, czosnkiem i natką. Łączę z masą z chleba. Wykładam na czystą ściereczkę, zawiązuję rogi, formując duży klusek. Klusek wkładam w ściereczce do garnka z gotującą się wodą. Gotuję godzinę, wyjmuję, osączam, usuwam ściereczkę, podaję ze zrumienioną na tłuszczu cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:47
pycha
sznycel 17.08.2012 19:54
stary przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak