wielka kluska z chleba

wielka kluska z chleba

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromki z mąki z pełnego przemi

    6 sztuk
  • mleko

    1 szklanka
  • bułka

  • cebula

  • ząbek czosnku

  • jajko

  • natka pietruszki

  • pieczarki posiekane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania wielka kluska z chleba

chleb moczę w mleku, przepuszczam przez maszynkę do mięsa razem z grzybami. Mieszam pokrojoną bułkę z jajkiem, posiekaną cebulą, czosnkiem i natką. Łączę z masą z chleba. Wykładam na czystą ściereczkę, zawiązuję rogi, formując duży klusek. Klusek wkładam w ściereczce do garnka z gotującą się wodą. Gotuję godzinę, wyjmuję, osączam, usuwam ściereczkę, podaję ze zrumienioną na tłuszczu cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 20.08.2012 12:47
pycha
sznycel 17.08.2012 19:54
stary przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat