wielka kluska z chleba

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromki z mąki z pełnego przemi

    6 sztuk
  • mleko

    1 szklanka
  • bułka

  • cebula

  • ząbek czosnku

  • jajko

  • natka pietruszki

  • pieczarki posiekane

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

chleb moczę w mleku, przepuszczam przez maszynkę do mięsa razem z grzybami. Mieszam pokrojoną bułkę z jajkiem, posiekaną cebulą, czosnkiem i natką. Łączę z masą z chleba. Wykładam na czystą ściereczkę, zawiązuję rogi, formując duży klusek. Klusek wkładam w ściereczce do garnka z gotującą się wodą. Gotuję godzinę, wyjmuję, osączam, usuwam ściereczkę, podaję ze zrumienioną na tłuszczu cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:47
pycha
sznycel 17.08.2012 19:54
stary przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat