Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski sernik

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 150 g
twaróg kg
jajko 6 szt
cukier waniliowy torebka
cukier 3/4 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski sernik

Na blaszce o wymiarach 40x24cm rozkładamy herbatniki. Twaróg mielimy dwukrotnie( a najlepiej trzykrotnie) w maszynce do mięsa. Oddzielamy żółtka od białek, z białek ubijamy sztywną pianę. Do sera dodajemy żółtka, oba cukry, budynie i mleko. Miksujemy na gładką masę a na końcu dodajemy delikatnie pianę z białek. Mieszamy, masę wykładamy na herbatniki. Pieczemy godzinę w temperaturze 170C. Po upieczeniu studzimy przy otwartych dzwiczkach piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.09.2015 20:31
Nie ma jak seniczek
halina17 12.09.2015 19:56
Dobry sernik.
adelajda 12.09.2015 16:36
Ja po proszę do kawki :)
Ola1young 12.09.2015 14:43
pyszny sernik :)
Benita 12.09.2015 13:04
Znakomity sernik.
IZABELA29 12.09.2015 09:27
pysznie wygląda
Mama niejadka 12.09.2015 08:36
Pyszny serniczek
Krzysztof15 12.09.2015 08:34
bardzo smaczny
Futka 12.09.2015 07:51
przepyszny serniczek :)
Madzai 12.09.2015 07:26
Do kawy idealne :)
Franciszek 11.09.2015 23:49
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak