Wiejski gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    0,5 kg
  • marchew

    4 szt.
  • natka pietruszki

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • szczypta soli

  • szczypta pieprzu

  • margaryna

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte żołądki podsmażyć na margarynie (lub innym tłuszczu). Zalać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić około 30 min.
marchew umyć, pokroić w kostkę, dodac do żołądków. podlac wodą, dusić aż zmięknie.
Kiedy składniki gulaszu będą miękkie, wsypać posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 05.02.2014 06:57
pyszny gulasz
jeta72 09.09.2013 10:40
uwielbiam gulasze :-)
sara1 09.03.2012 10:01
bardzo interesujący przepis
alaaa 17.07.2011 21:03
takiej potrawy nie robiłam,ciekawe
halinka1011 08.04.2011 08:20
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat