Wiejski gulasz

Wiejski gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    0,5 kg
  • marchew

    4 szt.
  • natka pietruszki

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • szczypta soli

  • szczypta pieprzu

  • margaryna

    15 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wiejski gulasz

Umyte żołądki podsmażyć na margarynie (lub innym tłuszczu). Zalać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić około 30 min.
marchew umyć, pokroić w kostkę, dodac do żołądków. podlac wodą, dusić aż zmięknie.
Kiedy składniki gulaszu będą miękkie, wsypać posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Krystyna32 05.02.2014 06:57
pyszny gulasz
jeta72 09.09.2013 10:40
uwielbiam gulasze :-)
sara1 09.03.2012 10:01
bardzo interesujący przepis
alaaa 17.07.2011 21:03
takiej potrawy nie robiłam,ciekawe
halinka1011 08.04.2011 08:20
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat