WGETARIAŃSKA ZUPA WIOSENNA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 PĘCZKI
  • fasola szparagowa

    1 GARŚĆ
  • kalarepka młoda

    2 sztuki
  • ziemniaki

    6 SZTUK
  • koperek

    1 PĘCZEK
  • sól

  • cukier

  • łyżka masła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

KOPEREK MYJEMY, OSĄCZAMY I DROBNO SIEKAMY. ZIEMNIAKI OBIERAMY, MYJEMY I KROIMY W KOSTKĘ. FASOLĘ KROIMY O DŁUGOŚCI 3CM. MARCHEWKI KROIMY W PLASTERKI. WARZYWA ZALEWAMY WRZĄTKIEM. GOTUJEMY TAK DŁUGO, ABY POZOSTAŁY LEKKO TWARDE. DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ I CUKREM, DODAJEMY MASŁO I WSYPUJEMY KOPEREK.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat