Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wek z masełkiem czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1
koper świeży
czosnek 3 ząbki
sól
folia aluminiowa

Porada

Bardzo dobry jest również na grilla.

Przepis i sposób przygotowania na: Wek z masełkiem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Koperek umyć posiekać.
Krok 1 - Wek z masełkiem czosnkowym foto
2
Do naczynia dać miękkie masło, starty czosnek, sól.
Krok 2 - Wek z masełkiem czosnkowym foto
3
Wszystko wymieszać, dosolić według smaku.
Krok 3 - Wek z masełkiem czosnkowym foto
4
Pokrojony wek (bułkę) smarować każdą kanapkę z jednej strony, łącząc w całość.
Krok 4 - Wek z masełkiem czosnkowym foto
5
Tak posmarowany wek zawinąć w folię aluminiową, zrobić dziurki, piec w piekarniku w 180 st przez 20 minut.
Krok 5 - Wek z masełkiem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.05.2015 23:02
ciekawe :)
Łukasz15 07.05.2015 22:55
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak