Węgierska zupa paprykowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    30 dag
  • boczek

    20 dag
  • pomidor

    4
  • cebula

    1
  • ziemniaki

    6
  • czosnek

    2 ząbki
  • makaron

    drobny
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • seler naciowy

    3 (posiekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i boczek pokroić w kostkę, przyprawić słodką papryką, solą i chilli. Podsmażyć w garnku. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i podduś pod przykryciem.

Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, paprykę i pomidory. Zalej 6 szklankami wody, dodaj przecier pomidorowy i dobrze wymieszaj. Zagotuj, a następnie duś przez około 25 minut od czasu do czasu mieszając.

Dodaj rozdrobniony czosnek, seler naciowy oraz dopraw solą, papryką słodką i chilli do smaku. Duś przez kolejne 15 minut.

Zupę podawaj z drobnym makaronem, przybraną liśćmi selera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 29.03.2013 20:41
rewelacyjna zupka :)
Adamorek 29.03.2013 19:55
uwielbiam węgierską kuchnie
angelika14 29.03.2013 19:02
lubię takie ostre zupki a ta świetnie się prezentuje
kasia-gotuje.pl 29.03.2013 18:50
Ale bym sobie zjadła dzisiaj taką zupkę :)
Gary Michy 29.03.2013 18:43
Bardzo apetyczna zupka :)
bogusia19 29.03.2013 18:15
na pewno przepyszne
dodi 29.03.2013 17:59
mniam, super pomysł
Monika78 29.03.2013 17:42
Bardzo ładnie się prezentuje, świetne zdjęcie i przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat