Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierska zupa paprykowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
boczek 20 dag
pomidor 4
cebula 1
ziemniaki 6
czosnek 2 ząbki
makaron drobny
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
seler naciowy 3 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zupa paprykowa

Mięso i boczek pokroić w kostkę, przyprawić słodką papryką, solą i chilli. Podsmażyć w garnku. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i podduś pod przykryciem.

Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, paprykę i pomidory. Zalej 6 szklankami wody, dodaj przecier pomidorowy i dobrze wymieszaj. Zagotuj, a następnie duś przez około 25 minut od czasu do czasu mieszając.

Dodaj rozdrobniony czosnek, seler naciowy oraz dopraw solą, papryką słodką i chilli do smaku. Duś przez kolejne 15 minut.

Zupę podawaj z drobnym makaronem, przybraną liśćmi selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 29.03.2013 20:41
rewelacyjna zupka :)
Adamorek 29.03.2013 19:55
uwielbiam węgierską kuchnie
angelika14 29.03.2013 19:02
lubię takie ostre zupki a ta świetnie się prezentuje
kasia-gotuje.pl 29.03.2013 18:50
Ale bym sobie zjadła dzisiaj taką zupkę :)
Gary Michy 29.03.2013 18:43
Bardzo apetyczna zupka :)
bogusia19 29.03.2013 18:15
na pewno przepyszne
dodi 29.03.2013 17:59
mniam, super pomysł
Monika78 29.03.2013 17:42
Bardzo ładnie się prezentuje, świetne zdjęcie i przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak