Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgierska zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chude wołowe mięso bez kości 400 g
cebula 3
marchewka 2
pietruszka korzeń 1
seler 1
ziemniaki 2
papryka czerwona 1
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
smalec 2 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Węgierska zupa gulaszowa

Mięso wypłucz pokroj w drobną kostkę lekko posol i smaż na rozgrzanym smalcu rumieniąc ze wszystkich stron.Zrumienione mięso przełóż za pomocą łyżki cedzakowej do garnka.Pokrojone warzywa zeszklij na tłuszcu pozostałym po smazeniu mięsa.Całosc zalej ciepłą wodą na wysokośc 3 cm ponad powierzchnię składników i zagotuj.Zmniejsz ogień i gotuj mieszając do czasu aż mięso i jarzyny będą miękkie.Wrzuć pokrojone ziemniaki i całość dalej gotuj.Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw przyprawami i cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak