Wegetaria?ski bigos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1/2 g?ówki
  • mas?o

    1 ?y?ka
  • cukier

    szczypta
  • przecier pomidorowy

    2 ?y?ki
  • mietana 12%

    4 ?y?ki
  • m?ka

    2 ?y?eczki
  • koperek

  • bulion warzywny

    1 kostka
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    2 ?y?eczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapust? i cebul? drobno pokroi?, w?o?y? do garnka. Doda? mas?o i kostk? bulionow?. Zala? szklank? wody. Dusi? pod przykrycie na ma?ym ogniu do mi?kko?ci. Gdy kapusta b?dzie mi?kka, doda? przecier pomidorowy oraz m?k? rozm?con? ze ?mietan? i odrobin? wody. Po zagotowaniu doda? posiekany koperek, jeszcze raz wymiesza?. Podawa? z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat