Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie szaszłyczki z mozzarellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella 1 kulka
pomidorki koktajlowe 1 opakowanie
suszone pomidory z czosnkiem
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
oliwki czarne
cukinia 1 szt
winogrona 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie szaszłyczki z mozzarellą

Na początek przygotowujemy wszystkie składniki myjąc je i osuszając. Pomidorki i winogron kroimy na pół. Ser mozzarella kroimy w dość sporą kostkę. Oliwki czarne odcedzamy z zalewy. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy patyczki na które będziemy nakładać składniki. Nakładamy według uznania lub na przemian. Gotowe szaszłyki posypujemy suszonymi pomidorami z bazylia i czosnkiem. Doprawiamy tez całość kolorowym pieprzem świeżo mielonym i odrobina soli morskiej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.04.2013 08:03
smaczna i kolorowa przystawka
kasienka23 20.04.2013 11:16
fajne danie, pycha!
miki47 20.04.2013 09:45
bardzo smacznie sie zapowiada
iwi 20.04.2013 07:25
Pyszna przystawkaw
iwa643 20.04.2013 07:13
Polecam jako przystawkę na imprezę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak