Wegetariańskie razowe tortille meksykańskie z pastą tofu i rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortille razowe

    4-6
  • marchew

    1 mała
  • cebula biała

    1
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    2 łyżki
  • sól

  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • pieprz mielony

  • pomidory

    1
  • rukola

  • tofu

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser tofu ugniatam widelcem. Dodaję do niego startą na tarce marchew oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.

Pastę przyprawiam solą, pieprzem oraz musztardą i sokiem z cytryny.

Na patelni podgrzewam tortille meksykańskie, nakładam łyżką farsz, rozprowadzam na placku, kładę dwa plastry pomidora oraz kilka listów rukoli i zwijam w rulon. Kroję na pół na ukos ostrym nożem i od razu podaję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 10.03.2014 08:59
wygląda super.juz wie jak wykorzystam swoje tofu
adelajda 21.05.2013 19:24
bardzo ładnie podane i smaczne
malaczarna23 15.04.2013 08:59
znakomita ta Twoja tortilla:) ale mi narobiłaś smaka
AURELKA 09.04.2013 20:11
rewelacyjne jedzonko
rutynka 02.04.2013 10:18
wyglądają wyśmienicie, genialne!
caralajna 30.03.2013 08:11
ale bym zjadła, uwielbiam wegetariańskie smaki :)
fotoviderek 28.03.2013 07:03
Tortille wspaniałe powinny się nazywać :)
Magda24 27.03.2013 11:50
wspaniale pyszne
jasiek 26.03.2013 23:31
trochę egzotyki na talerzu
Sisterskitchen 26.03.2013 22:16
fajne nadzienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat