Wegetariańskie razowe tortille meksykańskie z pastą tofu i rukolą

Wegetariańskie razowe tortille meksykańskie z pastą tofu i rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortille razowe

    4-6
  • marchew

    1 mała
  • cebula biała

    1
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • sól

  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • pieprz mielony

  • pomidory

    1
  • rukola

  • tofu

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser tofu ugniatam widelcem. Dodaję do niego startą na tarce marchew oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.

Pastę przyprawiam solą, pieprzem oraz musztardą i sokiem z cytryny.

Na patelni podgrzewam tortille meksykańskie, nakładam łyżką farsz, rozprowadzam na placku, kładę dwa plastry pomidora oraz kilka listów rukoli i zwijam w rulon. Kroję na pół na ukos ostrym nożem i od razu podaję.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aleksandra/Olcia

10.03.2014 08:59
wygląda super.juz wie jak wykorzystam swoje tofu

adelajda

21.05.2013 19:24
bardzo ładnie podane i smaczne

malaczarna23

15.04.2013 08:59
znakomita ta Twoja tortilla:) ale mi narobiłaś smaka

AURELKA

09.04.2013 20:11
rewelacyjne jedzonko

rutynka

02.04.2013 10:18
wyglądają wyśmienicie, genialne!

caralajna

30.03.2013 08:11
ale bym zjadła, uwielbiam wegetariańskie smaki :)

fotoviderek

28.03.2013 07:03
Tortille wspaniałe powinny się nazywać :)

Magda24

27.03.2013 11:50
wspaniale pyszne

jasiek

26.03.2013 23:31
trochę egzotyki na talerzu

Sisterskitchen

26.03.2013 22:16
fajne nadzienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat