Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wegetariańskie pizzeriny serca

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
drożdże 3 dkg
jajko małe
mleko 0,5 szkl
olej 4 łyżki
sól szczypta
sos
koncentrat pomidorowy
Sól czosnkowa jodowana Prymat 3 łyżki
pieprz szczypta
bazylia 0,5 łyżeczki
tymianek 1/4 łyżeczki
oregano 0,5 łyżeczki
cukier 0,5 łyżeczki
woda 2 łyżki
brokuł 1 różyczka
fasolka szparagowa 5-7 szt
Kukurydza z Puszki 1 łyżka
cebula smażona 1 mała
papryka kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: wegetariańskie pizzeriny serca

CIASTO:
mleko zagrzałam, dodałam drożdże i cukier, wymieszałam. Dodałam mąkę, jajko i olej. Zagniotłam ciasto, odstawiłam.
Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam. Brokuła i fasolkę podgotowałam na parze.

SOS:
wymieszałam wszystkie składniki ;)

Z ciasta uformowałam serca, wyszło mi 6 sztuk. Wyłożyłam na blaszkę wysmarowaną tłuszczem.
Wysmarowałam sosem i ułożyłam rozdrobnione warzywa.
Upiekłam. W 180 stopniach około 15-20 minut.

Podałam z sosem czosnkowym.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

blankkaa 05.03.2014 21:18
Świetna forma, bardzo apetycznie podane. na dodatek fajny sposób "przemycenia" warzyw dla dzieci! EKSTRA!
drmaciej 05.03.2014 20:42
ładnie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak