Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska zupa na jesienne wieczory

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2
marchew 1
pietruszka 1
seler 1/4
piwo 1/4 litr
olej do smażenia
sól do smaku
cukier do smaku
woda 1 litr
śmietana do zabielenia
mąka do zagęszczenia
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska zupa na jesienne wieczory

Buraki ugotować do średniej miękkości, obrać, pokroić w słupki, podsmażyć w garnku na głębokim oleju. Dodać pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę, seler. Zalać wodą. Gotować przez ok. 30 min. Dodać piwo. Gotować przez 15 minut. Doprawić solą, pieprzem, imbirem, cukrem. Zabielić śmietaną i zagęścić mąką według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak