wegetariańska zupa fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    3 szt.
  • korzeń pietruszki

    2 szt.
  • seler naciowy

    2 gałązki
  • cukinia

    1/2 szt.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • mały por

    1/2 szt.
  • kaszka kukurydziana

    4 łyżki
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. 1/2 markechwki; 1/4 pietruszki 1 gałązkę selera naciowego oraz 1/4 cukinii pokroić na drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2.Do garnka wlać 1 litr wody oraz włożyć wszystkie warzywa (oprócz fasoli). Do garnka powinny trafić zarówno warzywa pokrojone, jak i te w całości
3.Wszystko gotować na wolnym ogniu. Gdy wywar będzie gotowy, wyjąć marchewkę, pietruszkę, por, cukinię i seler naciowy które nie były pokrojone.
4.Dodać czerwoną fasolę wraz z zalewą
5.Zaczekać aż, wszystko się zagotuje.
6.Odlać z zupy dwie łyżki wazowe i rozmieszać w nich kaszkę kukurydzianą.
7.Jeszcze raz wszystko zagotować.
8.Doprawić do smaku
9.Zupę można posypać posiekaną natką selera naciowego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 23.10.2011 12:16
na pewno pyszne !
Małgorzata106 21.07.2011 17:53
super
magical66 01.07.2011 14:54
rewelacja
ElizaT 02.02.2011 23:27
nie jadłam, pewnie niezła !
aeksandra 04.12.2010 09:57
ładnie wygląda
zuzanna6 10.11.2010 07:36
Napewno zdrowa,wypróbuję.
Emilia22 06.11.2010 19:13
fajny przepis
krzyniu1984 06.11.2010 09:01
na pewno pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat