wegetariańska zupa fasolowa

wegetariańska zupa fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    3 szt.
  • korzeń pietruszki

    2 szt.
  • seler naciowy

    2 gałązki
  • cukinia

    1/2 szt.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • mały por

    1/2 szt.
  • kaszka kukurydziana

    4 łyżki
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania wegetariańska zupa fasolowa

1. 1/2 markechwki; 1/4 pietruszki 1 gałązkę selera naciowego oraz 1/4 cukinii pokroić na drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2.Do garnka wlać 1 litr wody oraz włożyć wszystkie warzywa (oprócz fasoli). Do garnka powinny trafić zarówno warzywa pokrojone, jak i te w całości
3.Wszystko gotować na wolnym ogniu. Gdy wywar będzie gotowy, wyjąć marchewkę, pietruszkę, por, cukinię i seler naciowy które nie były pokrojone.
4.Dodać czerwoną fasolę wraz z zalewą
5.Zaczekać aż, wszystko się zagotuje.
6.Odlać z zupy dwie łyżki wazowe i rozmieszać w nich kaszkę kukurydzianą.
7.Jeszcze raz wszystko zagotować.
8.Doprawić do smaku
9.Zupę można posypać posiekaną natką selera naciowego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

angelika14 23.10.2011 12:16
na pewno pyszne !
Małgorzata106 21.07.2011 17:53
super
magical66 01.07.2011 14:54
rewelacja
ElizaT 02.02.2011 23:27
nie jadłam, pewnie niezła !
aeksandra 04.12.2010 09:57
ładnie wygląda
zuzanna6 10.11.2010 07:36
Napewno zdrowa,wypróbuję.
Emilia22 06.11.2010 19:13
fajny przepis
krzyniu1984 06.11.2010 09:01
na pewno pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat