Wege szaszłyki z pieczarkami, cukinią i cebulką

Wege szaszłyki z pieczarkami, cukinią i cebulką

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Oto wege propozycja na przekąskę z grilla lub piekarnika. Wege szaszłyki z pieczarek, cukinii i cebulki marynowanej.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • pieczarki małe

    15-20 sztuk
  • Cebulka złota marynowana Smak

    1 słoik
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Umyj cukinię, pieczarki.

2. Pokrój w plastry cukinię i grzyby (jeśli są duże). Małe pieczarki możesz zostawić całe.

3. Zamarynuj cukinię i grzyby w oliwie z przyprawami. Marynuj ok. 30 minut.

4. Nadziewaj na patyczki wraz ze złotą cebulką marynowaną i piecz w piekarniku w 180°C lub grilluj na ruszcie przez ok. 15 minut.

 

SMAK_PL
Patyczki namocz w wodzie przed grillowaniem. Nie spalą się na ruszcie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat