Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege szaszłyki z pieczarkami, cukinią i cebulką

4.0
(9)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Oto wege propozycja na przekąskę z grilla lub piekarnika. Wege szaszłyki z pieczarek, cukinii i cebulki marynowanej.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
pieczarki małe 15-20 sztuk
Cebulka złota marynowana Smak 1 słoik
oliwa 3-4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Porada

Patyczki namocz w wodzie przed grillowaniem. Nie spalą się na ruszcie

Przepis i sposób przygotowania na: Wege szaszłyki z pieczarkami, cukinią i cebulką

Wege szaszłyki są aromatyczne, lekkie i zdrowe. Można je przygotowywać przez cały rok, nie tylko w sezonie grillowym. Z powodzeniem nadają się na wege kolację. 

1. Umyj cukinię, pieczarki.

2. Pokrój w plastry cukinię i grzyby (jeśli są duże). Małe pieczarki możesz zostawić całe.

3. Zamarynuj cukinię i grzyby w oliwie z przyprawami. Marynuj ok. 30 minut.

4. Nadziewaj na patyczki wraz ze złotą cebulką marynowaną i piecz w piekarniku w 180°C lub grilluj na ruszcie przez ok. 15 minut.

Prosty i szybki sposób na wege szaszłyki można doprawić także ulubionymi przyprawami. Do pieczarek i cukinii pasuje wiele aromatów, między innymi czosnek, papryka czy sól morska. Koniecznie spróbuj!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak