Wegańskie naleśniki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mleko roślinne w proszku

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 szkl.
  • woda

  • dynia

    3/4 ugotowana
  • olej do smażenia

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię rozgotować i zmiksować. Dodać pozostałe składniki i zmiksować, dodając tyle wody aby wyszło dość lejące ciasto. Piec na złoty kolor na rozgrzanej patelni teflonowej(bez dodatku tłuszczu). Gotowe posmarować dżemem, zwinąć w rulonik i podawać :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 04.03.2015 13:49
skomplikowana taka dieta
Anna133 22.12.2011 15:19
ciekawe
lolajna7 28.11.2011 23:05
jeszcze jedna uwaga-jeśli będzie problem z przewracaniem naleśników tzn, że trzeba dodać więcej mąki bo zbyt dużo dyni to co prawda fajne bo mięciutkie naleśniki ale rwą się przy przewracaniu
lolajna7 26.11.2011 23:12
Polecam z olejem z pestek winogron
lolajna7 26.11.2011 23:12
Dodałam przez pomyłkę olej słonecznikowy za którym nie przepadam ale nawet on nie zepsuł efektu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat