Wegańskie ciasto marchewkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • olej

    0,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • marchew

    1,5 szklanki startej marchwi
  • mleko sojowe

    0,5 szklanki
  • syrop klonowy

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cynamon

    0,5 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, a w drugiej zmiksować wszystkie pozostałe składniki oprócz marchwi, którą dodać należy na końcu. Wszystkie składniki wymieszać w jednej misce. Przełożyć ciasto do formy i piec 45 minut w temp. 180 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 22.01.2016 17:07
BArdzo lubie te ciasto.
dodi 22.01.2016 09:13
świetny pomysł
w mojej kuchni 21.01.2016 22:29
apetyczne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat