Wegański sos czosnkowy do frytek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko sojowe

    3 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 i 1/2 łyżeczki
  • czosnek

    3 ząbki
  • oregano

    1 szczypta
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1 szczypta
  • tofu

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tofu, mleko sojowe, musztardę i oliwę miksujemy razem. Dodajemy czosnek, przyprawy i ponownie miksujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 11.10.2012 16:29
bardzo ciekawy przepis, podoba mi się
GOSIA18 11.10.2012 09:27
pyszności
ziutula 11.10.2012 00:50
smaczny sosik..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat