Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański krem z kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 sztuki
ziemniaki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
wywar warzywny 1,5 litra
sól do smaku
mleko kokosowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański krem z kalarepy

Kalarepy i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do zagotowanego wywaru i gotujemy do miękkości. Posiekaną cebulę oraz czosnek szklimy na suchej patelni, dodajemy do wywaru. Gdy wszystko jest miękkie, miksujemy na krem, dodajemy sól, sproszkowany imbir oraz mleko kokosowe. Podajemy z dekoracją ze świeżych ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 11.01.2017 23:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak