Wegański krem z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    3 sztuki
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • wywar warzywny

    1,5 litra
  • sól do smaku

  • mleko kokosowe

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepy i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do zagotowanego wywaru i gotujemy do miękkości. Posiekaną cebulę oraz czosnek szklimy na suchej patelni, dodajemy do wywaru. Gdy wszystko jest miękkie, miksujemy na krem, dodajemy sól, sproszkowany imbir oraz mleko kokosowe. Podajemy z dekoracją ze świeżych ziół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 11.01.2017 23:40
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat