Wegańska zupa fasolowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 szkl
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • majeranek

    1 łyzka
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczymy na noc, następnego dnia odlewamy wodę i gotujemy w świeżej z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego. Po godzinie solimy i dodajemy drobno pokrojoną włoszczyznę. Po pół godzinie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, majeranek i gotujemy wszystko do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 22.01.2014 17:37
smaczna zupka
Ada-Gaba 14.07.2013 19:21
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat