Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

weekendowe śniadanie pieczarkowo-jajeczne...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
olej słonecznikowy - ile potrzeba
cebula 1 sztuka
papryczka pepperoni żółta 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "M"
majonez 3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
bułka pszenna - ile potrzeba
pomidory - ile potrzeba
cebula czerwona - ile potrzeba

Porada

sam farsz pieczarkowy można przygotować wieczorem, rano wymieszać z żółtkami i majonezem

Przepis i sposób przygotowania na: weekendowe śniadanie pieczarkowo-jajeczne...

Kroki postępowania

1
jajka ugotować na twardo i wystudzone obrać ze skorupki
Krok 1 - weekendowe śniadanie pieczarkowo-jajeczne... foto
2
na oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać drobno pokrojone pieczarki, paprykę pepperoni, kucharka, podsmażać do odparowania płynu
Krok 2 - weekendowe śniadanie pieczarkowo-jajeczne... foto
3
jajka przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć delikatnie żółtka do pieczarek, dodać majonez i łyżką ucierając wymieszać składniki, wsypać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać


łyżką napełniać połówki jajek, pozostały farsz wykorzystać do posmarowania bułek
Krok 3 - weekendowe śniadanie pieczarkowo-jajeczne... foto
4
bułki przekroić 3 porcje, posmarować z każdej strony olejem słonecznikowym i na patelni po pieczarkach podsmażyć na grzanki bułki posmarować farszem, dodać po plastrze pomidora z czerwoną cebulą i połówkami faszerownych jajek


takie pyszne weekendowe śniadanie lubię z kawą zbożową z mlekiem........SMACZNEGO!!!
Krok 4 - weekendowe śniadanie pieczarkowo-jajeczne... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 19.09.2017 10:32
Super wygląda. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak