wędzone śledzie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1 kg
  • sól

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie wypatroszyć ,posypać solą tak aby sól pokryła ryby ,zostawiamy w chłodnym miejscu na 12 godzin ,wędzimy w piecu na gorąco aż ryby nabiorą ładnego złotego koloru

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 22.07.2012 09:25
i znów bezużyteczny sposób - żadnych danych na temat wędzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat