Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z jabłkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g
cebule 2 szt
jabłka 4 szt
sok jabłkowy 1 szkl
mąka pszenna
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z jabłkami

Kroki postępowania

1
Wątróbki oczyścić i przepłukać. Pokroić na mniejsze części według uznania. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Krok 1 - Wątróbki z jabłkami foto
2
Cebulę pokroić w piórka i dodać do wątróbki.
Krok 2 - Wątróbki z jabłkami foto
3
Jabłka razem ze skórką pokroić na cząstki. Dodać do wątróbki i podlać sokiem. Zamiast soku może to być również woda. Dusić, aż jabłka i cebula zmiękną i większość płynu odparuje.
Krok 3 - Wątróbki z jabłkami foto
4
Na końcu dodać przyprawy i jeszcze chwilkę podsmażyć.
Krok 4 - Wątróbki z jabłkami foto
5
Podawać na gorąco z ryżem lub ziemniakami. Smacznego!
Krok 5 - Wątróbki z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 03.09.2014 18:39
Muszę wypróbować:)
w mojej kuchni 03.09.2014 09:58
same pyszności do jedzenia..
Iwusia 02.09.2014 21:48
lubię taką wątróbkę, czasami dodaję jeszcze ananasa - pycha
2milutka 02.09.2014 21:40
Uwielbiam wątróbkę przygotowaną w ten sposób:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak