Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z indyka z żółtym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
ser żółty 10 dag
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z indyka z żółtym serem

Wątróbki umyć, oczyścić z błon, zamoczyć na pół godziny w mleku. Następnie osączyć, włożyć na rozgrzany olej z dodatkiem masła. Smażyć do momentu aż wątróbka nie będzie krwista. Usmażoną wątróbkę przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Gorącą wyłożyć na talerze, ułożyć pokrojony w słupki żółty ser. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.09.2013 12:09
pyszna wątróbka
Katarzyna59 07.08.2013 10:29
apetyczne wątróbki
caralajna 08.09.2012 08:44
super pomysł :)
Rafał10 27.08.2012 09:30
dawno nie jadłam :) pyyycha !
Pietruszka 27.08.2012 08:10
super
ewka1978 27.08.2012 06:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak