Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Watróbka ze szpinakiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 25 dag
mąka 2 łyżki
świeży szpinak 2 garści
masło 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
żółte pomidorki
pieprz czarny
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Watróbka ze szpinakiem

Wątróbkę drobiową opłukać, oczyścić z błonek, osuszyć ręcznikiem papierowym i oprószyć mąką. Wrzucić na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron kilka minut, wątróbka nie powinna być spieczona tylko kremowa w środku. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Liście młodego szpinaku wrzucić na patelnię z łyżeczkę masła. Dodać sól czosnkową w młynku lub świeżo wyciśnięty przez praskę czosnek, żółte pomidorki i chwilkę dusić ze szpinakiem. Całość przełożyć na talerz, ewentualnie posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 03.09.2014 00:07
takie połączenie mi odpowiada
adelajda 21.03.2013 20:23
ładnie pokazane !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak