Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka ze słonecznikiem i roszponką :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
cebula 2 sztuki
słonecznik łuskany 1 szklanka
roszponka 2 garści
olej arachidowy 1 łyzka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka ze słonecznikiem i roszponką :)

Kroki postępowania

1
Wątróbkę myjemy , czyścimy i kroimy na mniejsze kawałku.
Krok 1 - Wątróbka ze słonecznikiem  i roszponką :) foto
2
Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju arachidowym.
Krok 2 - Wątróbka ze słonecznikiem  i roszponką :) foto
3
Do cebulki dodajemy pokrojoną wątróbkę i smażymy do miękkości.
Krok 3 - Wątróbka ze słonecznikiem  i roszponką :) foto
4
W trakcie smażenia wsypujemy słonecznik łuskany
Krok 4 - Wątróbka ze słonecznikiem  i roszponką :) foto
5
Na samym końcu dodajemy roszponkę oraz pieprz do smaku. Solimy przed samym podaniem. Serwujemy z gniecionymi ziemniakami. Smacznego :)
Krok 5 - Wątróbka ze słonecznikiem  i roszponką :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 31.03.2016 17:06
jeszcze takiej nie jadłam
KORAL 31.03.2016 15:41
Wątróbeczka pyszniutka :)
Janina 31.03.2016 14:58
W takiej wersji jeszcze nie przyrządzałam:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak