Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuka
cukier brązowy 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
żurawina 1 opakowanie
olej do smażenia do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z żurawiną

Cebulę czerwoną kroimy w krążki i podsmażamy na oleju, a gdy będzie miękka dodajemy do niej cebulę. Następnie ocet winny, cukier brązowy oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy.
Wątróbkę kroimy w średniej wielkości plastry i podsmażamy na oleju aż będzie miękka. Wykładamy na talerz i na każdą jej część dajemy przygotowaną wcześniej cebulę z żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 13.01.2013 22:38
Lubię ten przepis
Babciagramolka 13.01.2013 19:59
Zaciekawił mnie ten pomysł - do wypróbowania
cooleczka 13.01.2013 19:03
mi też się wydaje, że to fajny pomysł, żeby połączyć wątróbkę z żurawiną
kasienka23 13.01.2013 18:44
bardzo fajny pomysł z żurawiną :)
IwonaKa 13.01.2013 18:43
bardzo lubie wątróbkę,przyrządzam przeważnie z jabłkiem,teraz wypróbuję ten przepis,smaczna z pewnością

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak