Wątróbka z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę moczymy przez godzinę w mleku. Następnie obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż do zarumienienia. Cebulę kroimy w plastry lub w kosteczkę i dodajemy do wątróbki. Zarumienioną wątróbkę i cebulę podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem. Gdy zmięknie, przyprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę rozmieszaną z łyżką mąki. Wymieszać i zagotować.
Taką wątróbkę podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgosia6 04.01.2012 11:42
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat