Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 60-70 dag
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
masło 1 łyżka
olej 3-4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z warzywami

Kroki postępowania

1
Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na łyżce oleju..
Krok 1 - Wątróbka z warzywami  foto
2
Następnie przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, przykryć i dusić do miękkości
Krok 2 - Wątróbka z warzywami  foto
3
Obrane cebule pokroić i zeszklić na maśle i łyżce oleju. Połączyć z półmiękkimi warzywami.
Krok 3 - Wątróbka z warzywami  foto
4
Wątróbkę zamoczyć w mleku na 15-20 minut, osączyć, opłukać, dokładnie oczyścić z błonek.

Wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem, podsmażyć, dodać otarty majeranek.
Krok 4 - Wątróbka z warzywami  foto
5
Połączyć z warzywami, gotować bez przykrycia do odparowania. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Wątróbka z warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak