Wątróbka z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    60-70 dag
  • cebula

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/4 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    3-4 łyżki
  • liść laurowy

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka z warzywami  foto
Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić w półplasterki, podsmażyć na łyżce oleju..
Krok 2 - Wątróbka z warzywami  foto
Następnie przełożyć do garnka, wlać szklankę wody, dodać liść laurowy, przykryć i dusić do miękkości
Krok 3 - Wątróbka z warzywami  foto
Obrane cebule pokroić i zeszklić na maśle i łyżce oleju. Połączyć z półmiękkimi warzywami.
Krok 4 - Wątróbka z warzywami  foto
Wątróbkę zamoczyć w mleku na 15-20 minut, osączyć, opłukać, dokładnie oczyścić z błonek.

Wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem, podsmażyć, dodać otarty majeranek.
Krok 5 - Wątróbka z warzywami  foto
Połączyć z warzywami, gotować bez przykrycia do odparowania. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat