Wątróbka z pieczarkami -kotlety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • pieczarki

    25 dag
  • jajko

    2
  • mąka

    5 łyżek
  • cebula

    1
  • sól

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę.Cebulę również kroimy w drobną kostkę.Dodajemy do wątróbki i mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy i drobniutko siekamy.
Do wątróbki z cebulką dodajemy pieczarki, mieszamy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę.Doprawiamy solą, pieprzemi czosnkiem, ponownie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstała jednolita masa.
Na patelni rozgrzewamy olej.Masę wątróbkowo-pieczarkową nakładamy łyżką na patelnię i z obu stron smażymy kotleciki tak jak placki ziemniaczane.Podajemy z ziemniakami Można polać sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 13.04.2014 13:58
Takich kotletów jeszcze nie robiłam.....podoba mi się pomysł.
kriko 18.12.2012 07:24
super
Krzysztof15 21.07.2012 10:33
pyszne
Iwusia 15.02.2012 23:25
bardzo fajne
Lidia6 10.01.2012 18:25
uwielbiam wątróbkę
ewaa 02.01.2012 18:23
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat