Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z oliwkami na bułce paryskiej...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
mąka 2 łyżki
masło do smażenia 1/2 kostki
cebula 2 sztuki
sól - do smaku
cukier 1/4 łyżeczki
bułka paryska - ile potrzeba
oliwki zielone 20 dag/opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z oliwkami na bułce paryskiej...

wątróbkę oczyścić z żyłek, błonek, opłukać i obsuszyć

na maśle klarowanym smażyć obsypaną mąką wątróbkę na rumiano

cebulę pokroić w talarki i posypać cukrem (jest lepsza w smaku), zostawić na 5 minut na talerzu

do wątróbki dodać cebulę - zostawić kilka krążków do ozdoby

pod przykryciem dusić cebulę z wątróbką z 5 minut

na kromki bułki paryskiej ułożyć kawałki wątróbki z cebulą - przybrać oliwkami zielonymi pokrojonymi plasterki i całymi, krążkami cebuli

posypać pieprzem i solą........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 14.08.2013 17:29
pycha,nie jadłam jeszcze takiego specjału
Seba 09.05.2013 08:59
ale dobroci
Wafelek2601 24.02.2013 09:57
Pyszności
gosia1988 23.02.2013 15:52
smakowicie wygląda
marcia7 23.02.2013 15:33
ciekawe podanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: