Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
cebula biała 2 szt
smalec z gęsiny 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kukurydza w puszce pół szklanki
śmietana 12% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z kukurydzą

Kroki postępowania

1
Wątróbkę myję i odcinam z żyłek, pozostałości po woreczkach.
Krok 1 - Wątróbka z kukurydzą foto
2
Na patelnię przekładam wątróbkę, oprószam ja pieprzem, dodaję pokrojone cebule w piórka, całość dusze na gęsim smalcu z odrobina wody.
Krok 2 - Wątróbka z kukurydzą foto
3
Po 15 minutach duszenia, dodaje do wątróbki śmietanę kwaśną i kukurydzę konserwową bez zalewy.
Krok 3 - Wątróbka z kukurydzą foto
4
Wszystko mieszam i dusze jeszcze 10 minut aż woda się zredukuje i powstanie delikatny sos.
Tak przygotowana wątróbkę u mnie serwuję z ryżem, na końcu należy wątróbkę jeszcze jedynie posolić.
Krok 4 - Wątróbka z kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 17.05.2014 21:46
muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak