Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z królika

    1/2 kg
  • mąka

  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    100 ml
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • bulion

    100 ml
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wątróbka z królika w sosie śmietanowym foto
Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć wątróbkę z obu stron.
Krok 2 - Wątróbka z królika w sosie śmietanowym foto
Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Dodać do wątróbki, podsmażyć chwilę razem.
Krok 3 - Wątróbka z królika w sosie śmietanowym foto
Podlać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Do śmietany dodać łyżkę mąki i łyżeczkę ziół prowansalskich. Dodać do wątróbki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 31.12.2013 08:54
pyszna watrobka
caralajna 25.08.2013 07:42
z królika nie jadłam :)
IlonaAlbertos 06.01.2013 19:21
Wątróbki z królika jeszcze nie jadłam.
IlonaAlbertos 06.01.2013 19:21
Wątróbki z królika jeszcze nie jadłam.
Seba 19.12.2012 09:14
pyszności
mirosława4 13.12.2012 18:42
wyśmienita
Ela15 24.11.2012 20:06
super
mela25 13.11.2012 13:18
fajna
berys18 12.11.2012 14:19
pyszna wątróbka
kuklik 05.11.2012 10:04
wspaniała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat