Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z kaszą gryczaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 600 g
szczypiorek
musztarda 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
cebula 2 szt
sól
majeranek
kasza gryczana 2 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z kaszą gryczaną

Wątróbkę oczyścić z błonek i pokroić na mniejsze kawałki ( po wcześniejszym wymoczeniu w wodzie 0,5h). Następnie na rozgrzanym ogniu podsmażyć ją, po czym zdjąć na talerz i na tym samej patelni zrumienić cebule pokrojone w piórka. Dodać wątróbkę i dusić do miękkości. Doprawić solą i majerankiem. Jogurt wymieszać z musztardą i wlać na patelnie, wrzucić posiekany szczypiorek i całość zamieszać. Wątróbkę podawać z ugotowaną kaszą gryczaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 20.05.2014 13:19
Bardzo fajny obiad,zjadłabym :-)
Anna133 20.05.2014 12:30
bardzo nie spotykane połączenie miło zoaczyć coś nowego
Joannasz3190 19.05.2014 22:16
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak