Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z kapustą we francuzie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

wątróbka drobiowa 200 g
kapusta kiszona 200 g
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Ciasto

ciasto francuskie 1 arkusz

Dodatkowo

jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z kapustą we francuzie

Wątróbkę oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Kapustę wypłukać, odcisnąć, posiekać i dołożyć do papryki i cebuli. Krótko przesmażyć, doprawiając solą, pieprzem, papryką i kminkiem.
Wątróbkę szybko obsmażyć na drugiej patelni i przełożyć do kapusty.
Rozłożyć arkusz ciasta francuskiego, wyłożyć na niego farsz i zwinąć jak roladę. Końce ciasta zawinąć pod spód. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę, posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Podawać lekko przestudzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.05.2015 21:40
Też fajny pomysł , efekt wygląda rewelacyjnie
Jagódka77 06.05.2015 14:10
pomysł na prawdę rewelacyjny, efekt zresztą również zachwyca
Mniam 06.05.2015 10:00
Jaki świetny pomysł. Bardzo mi się podoba, bo jest tu wszystko co lubię.
Edith85 06.05.2015 09:50
Bardzo fajny i niedrogi pomysł na obiadek. Razem z barszczykiem jak dla mnie byłoby idealnie :)
RenataZ-et 06.05.2015 09:00
wygląda mega apetycznie!
ilka01 06.05.2015 08:53
super danie :)
Anna133 06.05.2015 08:29
wygląda to wspaniale, idealne na rodzinny obiad
Anna169Hosz 06.05.2015 07:57
Ciekawe danie, trzeba wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak