Wątróbka z jarzynami i makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    30 dag
  • wątróbka drobiowa

    40 dag
  • cebula

    1,5 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1
  • sól

  • pieprz

  • kucharek przyprawa uniwersalna

  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    2 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę pokroić w kwadraciki, następnie usmażyć na patelni. Warzywa obrać ze skórek. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni (drugiej) podsmażyć olej i dodać warzywa, cebulę, czosnek oraz dodać do tego paprykę w proszku, sól i pieprz. Dusić ok. 20 minut pod przykryciem.
Dodać wątróbkę. Przyprawić liśćmi laurowymi, zielem angielskim i innymi przyprawami. Dusić ok. 15 minut, mieszając co jakiś czas.
Ugotować makaron jak podano na opakowaniu. Odcedzić. Dać na talerz, posypać warzywami i wątróbką z patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat