Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 6 szt
jajko 5 szt
sól
pieprz
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
susz grzybowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jajkiem

Wątróbke należy dokładnie umyć i oczyścić. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Wątróbkę opruszoną pieprzem, czosnkiem i suszem grzybowym smażymy razem z cebulą na rozgrzanej patelni z masłem, po 20 minutach gdy wszystkie składniki będą juz miękkie, wlewamy rozmieszane jajka i całość mieszamy aż jajka się zetną, w trakcie smażenia solimy potrawę do smaku.
Taką wersje wątróbki z jajkiem podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak