Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkiem i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 80 dag
jabłko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkiem i cebulką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę podsmażamy na oleju, aż się zrumieni.
Krok 1 - wątróbka z jabłkiem i cebulką foto
2
Jabłko obieramy ze skórki, wykrawamy gniazdo nasienne, kroimy na osiem części i każdą jeszcze na pół. Cebulkę obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do wątróbki. Smażymy razem, aż jabłka zrobią się miękkie, a cebulka się zarumieni. Na koniec smażenia możemy posolić według uznania.
Krok 2 - wątróbka z jabłkiem i cebulką foto
3
Bardzo smaczna jest taka wątróbka podana z ziemniakami i kapustą kiszoną.
Krok 3 - wątróbka z jabłkiem i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 11.01.2013 21:42
robię podobnie tylko wątróbkę przed smażeniem w mące obtaczam :) tak czy siak pychota!
Zdzisław 11.01.2013 19:29
bardzo lubię i często smaże
Adamorek 11.01.2013 16:54
ja lubię panierowaną
Botwinka 11.01.2013 16:02
lubię wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak