Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem i cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 200 gram
jabłko kwaśne 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
olej do smażenia
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem i cebulą

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w plasterki i zeszklić na oleju.
Krok 1 - Wątróbka z jabłkiem i cebulą foto
2
Jabłko obrać, pokroić na ósemki, podsmażyć na oleju.
Krok 2 - Wątróbka z jabłkiem i cebulą foto
3
Wątróbkę obtoczyć w mące.
Krok 3 - Wątróbka z jabłkiem i cebulą foto
4
Smażyć na oleju z obu stron.
Krok 4 - Wątróbka z jabłkiem i cebulą foto
5
Następnie do wątróbki dodać podsmażoną cebulę i jabłko. Smażyć do miękkości wszystkich składników. Przyprawić solą. Podawać na ciepło z ziemniakami.
Krok 5 - Wątróbka z jabłkiem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 27.10.2015 10:14
uwielbiam na słodko!
Ela15 02.09.2015 10:08
bardzo dobra
Franciszek 06.08.2015 13:05
Pyszne danie
Ewa Wojtaszko 05.08.2015 21:50
ja do wątróbki dodaje jeszcze marchewkę i ogórka kiszonego :)
Joannasz3190 05.08.2015 21:48
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak