Wątróbka z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka z drobiu

    30dag
  • jabłka

    2
  • cebula

  • gałka muszkatołowa

  • bazylia

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę obtoczyć w mące i krótko obsmażyć.W osobnym rondelku usmażyć na złoty kolor cebulę,dodać starte jabłka i pozostałe przyprawy .Dolać troche wody i poddusić.Na koniec włożyć do watróbki i pozostawić na wolnym ogniu do naciągnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 06.04.2011 21:27
nigdy nie robiłam z jabłkami...muszę spróbować.:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat